Motor Zutphen

Motor onderhoud, -reparatie, -inkoop en -verkoop in Zutphen

Voor motorrijders betekenen warmere dagen dat het tijd is om te rijden. Maar als je motorfiets de hele winter in de garage heeft gestaan, weet je dat er een aantal dingen zijn die je moet doen om hem rijklaar te maken.

Het hebben van een checklist voor motor onderhoud kan je helpen ervoor te zorgen dat je geen stappen overslaat, zodat je veilig en met het volste vertrouwen met je motorfiets in Zutphen en omgeving de openbare weg op kunt gaan. Maar ook betrouwbare motorfiets monteurs met jarenlange ervaring mogen niet ontbreken. Zij zorgen ervoor dat je bij problemen geen tijd moet missen om te rijden.

Dus, woon je in de omgeving van Zutphen en heb je een motor? Zet Beekman Motoren dan in je contacten voor motor onderhoud, motor reparatie en motor verkoop in Zutphen.

Neem nu contact met ons op

Motor onderhoud Zutphen

Verdoe geen tijd met online zoeken. Breng je motor voor onderhoud of motor reparatie in Zutphen naar Beekman Motoren. Wij hebben 25 jaar ervaring in de motorbranche en zijn vertrouwd met verschillende merken. 

We zijn gespecialiseerd in verschillende motorfietsmerken en hebben kennis van zowel nieuwe- als oudere modellen. Zo kunnen we je helpen met al je vragen over je motorfiets. We helpen je graag met onderhoud, maar ook met het bestellen van de juiste onderdelen voor je motorfiets.

Je kunt een afspraak maken voor onderhoud of motorreparatie vlakbij Zutphen via onze website of per telefoon. We proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen, zodat je snel weer van je motor kunt genieten. Natuurlijk is het ook mogelijk om spontaan langs te komen tijdens de openingsuren.

Daarnaast doen we ook aan motor inkoop voor Zutphen en omgeving. Dus als je je motor wilt verkopen voor een eerlijke prijs, kom dan bij ons langs of neem contact met ons op.

Neem nu contact met ons op

Checklist voor motor onderhoud

Als het gaat om de verzorging en het onderhoud van motorfietsen, zijn er verschillende taken die je zelf kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat je motor goed wordt onderhouden. Of je nu je eerste motor gaat kopen vlakbij Zutphen bij Beekman Motoren in Twello of een ervaren rijder bent, weten hoe je je motor moet onderhouden is belangrijk.

Gebruik deze checklist voor motor onderhoud:

1. Begin met verse brandstof

Als je de hele winter niet met je motor hebt gereden, moet je eerst de brandstof vervangen. Benzine wordt oud als het te lang in de tank zit. Gebruik een sifonpomp om de oude benzine te verwijderen en vul vervolgens de tank met verse.

2. Ververs de olie

Net zoals je nieuwe brandstof nodig hebt, moet je ook de olie verversen en het oliefilter vervangen voordat je opnieuw de weg opgaat met je motor. Het negeren van deze stap kan de prestaties en levensduur van je motorfiets beïnvloeden. Geen tijd of weet je niet hoe je dat doet? Breng je motor naar Zutphen bij Beekman Motoren. Wij doen het graag voor je!

Bovendien staan we ook voor je klaar om je batterij, banden, bandenspanning, remvloeistof en meer te controleren.

3. Laat je motor stralen

Je motorfiets reinigen is een belangrijk onderdeel van motor onderhoud. Dit omdat kleine problemen meestal worden gevonden terwijl je je motorfiets gaat schoonmaken. En deze kleine losse eindjes zijn slechts een teken van aanstaande grote problemen.

De checklist voor motorfietsonderhoud omvat het verversen van de brandstof, olie en filter, en het controleren van de accu, banden, bandenspanning, remvloeistof en meer. Het schoonmaken van je motorfiets is ook een belangrijk onderdeel van het onderhoud ervan. Dit komt omdat kleine problemen meestal ontdekt worden terwijl je je motorfiets schoonmaakt. En deze kleine losse eindjes zijn slechts een voorteken van komende grote problemen.

Beekman Motoren is gespecialiseerd in het onderhoud, repareren, in- en verkopen van alle merken motorfietsen. Wij zijn gevestigd vlakbij Zutphen.  Ons team van professionals staat klaar om je te helpen met alles wat je nodig hebt om je motor in topconditie te houden. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. 

Neem nu contact met ons op

Veelgestelde vragen

Hoe vaak heeft een motorfiets onderhoud nodig?

De onderhoudsintervallen voor je motorfiets zijn afhankelijk van je model en je rijstijl, maar over het algemeen moet je ervoor zorgen dat je motor elke 800 tot 1000 kilometer of elke zes maanden, afhankelijk van wat zich eerst voordoet, een periodiek onderhoud krijgt.

Hoe lang moeten motorbanden meegaan?

Experts suggereren dat banden ongeveer vijf jaar meegaan, waarna je moet overwegen ze te vervangen. Dit is misschien wel het meest waardevolle veiligheidsadvies voor motorfietsen, want versleten banden hebben een aanzienlijke invloed op de prestaties en het tractieniveau van je motor op de weg.

Hoe vaak moet ik de olie van mijn motorfiets verversen?

Het handboek voor de eigenaar van je motorfiets heeft hier het beste antwoord op, maar in het algemeen moeten de meeste motorfietsen hun olie om de 3.000 tot 5.000 kilometer verversen.

Hoeveel kost het om een motorfiets te onderhouden?

Dit varieert naargelang het merk en model van je motorfiets, en ook naar je rijgewoonten en hoe vaak je je motorfiets voor onderhoud binnenbrengt. Je kunt echter verwachten dat je ergens tussen de €150 en €400 per jaar aan basisonderhoudskosten kwijt bent.  Echter is dit dus sterk afhankelijk van  het merk en model van je motorfiets. 

Wat zijn enkele veel voorkomende motorfiets problemen?

Veel voorkomende motorfiets problemen zijn lekke banden, lege accu's, en olielekken. Deze problemen zijn echter meestal gemakkelijk te verhelpen en zouden je er niet van moeten weerhouden een motorfiets te bezitten.

Ik heb nog nooit op een motor gereden. Hoe begin ik eraan?

Dit is een goede vraag, en een die we veel krijgen! De beste manier om te beginnen is door te beginnen met het volgen van motorrijlessen. Deze motorrijlessen leren je de grondbeginselen van het veilig besturen van een motorfiets. Na het behalen van je motor rijbewijs moet je dan overwegen een motorfiets te kopen die bij je budget en vaardigheidsniveau past. Deze motor kun je uiteraard bij ons kopen!

Als je je motorfiets eenmaal hebt, zorg er dan voor dat je de bediening ervan oefent op veilige plekken, totdat je vertrouwd bent met de bediening en je vertrouwen hebt in je vaardigheid om ermee te rijden. Tenslotte, draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting tijdens het motorrijden, waaronder natuurlijk een helm, oogbescherming, handschoenen, laarzen, en beschermende kleding. 

Neem nu contact met ons op

Altijd wat moois op voorraad!

Contact opnemen

Beekman Motoren
Vermeersweg 59
7391 JL Twello

06-23414857
[email protected]

Openingstijden

Maandag:        09:00 - 17:30

Dinsdag:          09:00 - 17:30

Woensdag:       09:00 - 17:30

Donderdag:      09:00 - 17:30

vrijdag:             09:00 - 17:30

Zaterdag:         09:00 - 16:00 

Zondag:           Gesloten

En blijf op de hoogte!