Motor onderhoud

De belangrijkste dingen in ons leven hebben onderhoud nodig. Een keuken blijft niet vanzelf schoon, een woning heeft periodiek onderhoud nodig om leefbaar te blijven en een auto heeft (onder andere) regelmatige olie- en bandenwissels nodig.

Dus als het gaat om de motorfiets waar je zoveel van houdt, zal het je niet verbazen dat er een aantal reguliere taken zijn die je moet uitvoeren om je machine in topconditie te houden.

Bekijk hier ons aanbod

Waarom heeft een motorfiets onderhoud nodig?

Motorfietsen hebben vooral onderhoud nodig vanwege de korte levensduur van vloeistoffen, smeermiddelen, rubber en benzine.

Olie, koelvloeistof en remvloeistof zijn waarschijnlijk de meest voorkomende reden voor onderhoud, omdat ze verontreinigingen door gebruik. Na verloop van tijd gaan ze ook absorberen, wat betekent dat ze verontreinigingen uit hun omgeving opnemen.

Maar er zijn ook nog aantal andere redenen voor motor onderhoud. En misschien wel de meest voor de hand liggende zijn de onderdelen zoals kettingen, tandwielen en banden, maar ook motor- en transmissie onderdelen verslijten allemaal door gebruik.

Wat is motoronderhoud?

Motoronderhoud is het vervangen van vloeistoffen en filters, het afstellen van bedieningselementen, riemen of kettingen en het onderhouden van motoronderdelen.

Het meeste motor onderhoud bij Beekman Motoren wordt uitgevoerd met specifieke intervallen die door de fabrikant zijn aangegeven, maar het kan ook zijn dat er extra onderhoud nodig is vanwege de rijomstandigheden, de externe omgeving of zelfs gewoon om preventieve redenen.

Hoe vaak heeft een motorfiets onderhoud nodig?

Dit is een moeilijke vraag vanwege het brede aanbod aan motorfietsen dat beschikbaar is, elk met hun specifieke behoeften.

Bij Beekman Motoren gebruiken we de kilometerstand om de onderhoudsintervallen te bepalen. Om het simpel te houden, verdelen we dit onder in sport-, dual-sport-, cruiser- en crossmotoren, maar houd er rekening mee dat er altijd uitzonderingen zijn.

  • Sportmotoren: ongeveer elke 6500 km
  • Dual-sportmotoren: ongeveer elke 5500 km
  • Cruiser motoren: ongeveer elke 6500 km
  • Crossmotoren: na elk gebruik

Wat gebeurt er als je geen onderhoud aan een motorfiets uitvoert?

De lijst met problemen die kunnen optreden als er geen onderhoud aan een motorfiets wordt uitgevoerd, is lang en varieert van kleine ergernissen tot catastrofale schade.

Misschien merk je bijvoorbeeld niet dat de koppeling van je motor sneller aangrijpt als de koppelingshendel wordt losgelaten. Maar als de distributieketting een paar tanden overslaat door een gebrek aan onderhoud aan de koppeling en de zuiger de kleppen raakt, zal je het zeker opmerken.

Waar motor onderhoud uit laten voeren?

Als je wat technische kennis hebt, kun je een aantal zaken thuis doen. Zoals onder andere het bijvullen van lucht in de banden, het controleren van de bougie op roet en het schoonmaken van de ketting.

Maar voor een aantal zaken heb je professionals nodig, zoals Casper en Leon van Beekman Motoren in Twello. En wij helpen je graag, want motor onderhoud is belangrijk om je motorfiets in topconditie te houden. Bovendien is een motorfiets in goede staat een veiligere motor voor jou.

Dus, is je motor aan onderhoud toe? Contacteer ons vandaag nog. 

Bekijk hier ons aanbod

Altijd wat moois op voorraad!

Contact opnemen

Beekman Motoren
Vermeersweg 59
7391 JL Twello

06-23414857
[email protected]

Openingstijden

Maandag:        09:00 - 17:30

Dinsdag:          09:00 - 17:30

Woensdag:       09:00 - 17:30

Donderdag:      09:00 - 17:30

vrijdag:             09:00 - 17:30

Zaterdag:         09:00 - 16:00 

Zondag:           Gesloten

En blijf op de hoogte!