KTM motorfietsen

Als je op zoek bent naar een goede (cross)motor, is KTM het meest waarschijnlijke merk dat iedereen in de branche je zal aanbevelen. Ze zijn de meest rechtlijnige, krachtige en hartstochtelijk gemaakte motorfietsen die er te koop zijn.

Bekijk hier ons aanbod

Wat te overwegen bij een eerste KTM?

Als je een volwassen man of vrouw bent en je wilt beginnen met motorcross of offroad rijden, is de verkeerde eerste motorfiets die met de grootste motor. Ga dus niet voor een 450cc als je met deze prachtige sport wilt beginnen, want de motor zal je uit elkaar scheuren en dat zal niet leuk zijn.

Daarom zijn er enkele factoren die je in gedachten moet houden voordat je je eerste KTM-motorfiets aanschaft. Het belangrijkste doel is dat je veilig op de motor zit. Daarnaast moet je letten op volgende hoofdpunten:

Cilinderinhoud van de motor

Kijk naar motoren met een cilinderinhoud die gelijk staat aan je ervaring. Daarom kies je als beginner beter een KTM onder de 250cc, zodat je eerst aan de motor gewend raakt. Een 125cc 2-takt start en rijdt prima. Bovendien zijn KTM-onderdelen op 2-takt motorfietsen goedkoper.

Daarnaast zijn deze motorfietsen krachtig genoeg om een persoon van 90 kilogram te verplaatsen. Het hangt allemaal af van je vaardigheden om al die kracht in dat kleine beest te krijgen. Maar onthoud altijd dat aangenaam cross plezier vooral veilig plezier is als het gaat om offroad-rijden. Probeer dus niet al het vermogen van je crossmotor op de eerste dag te gebruiken.

De clutch is je beste vriend

Of je nu een jongen van 15 jaar bent of een volwassene ouder dan 30, je wilt voor je eerste crossmotor wennen aan het koppelingssysteem. Als je het al hebt gebruikt, let dan op de cilinderinhoud. Je moet een solide vriendschap opbouwen met je clutch, vooral in bochten. En dit zal een stuk gemakkelijker zijn als je geen 450cc probeert te berijden.

Ktm motorfiets

Op zoek naar een KTM crossmotor voor kinderen?

Ook voor motoren voor kinderen ben je aan het juiste adres bij Beekman Motoren. Als je zoon of dochter minder dan 1,5 meter is en tien jaar oud is, geef hem of haar dan een motorfiets met een bereik van minder dan 110 cc. Er zijn tal van alternatieven met automatische koppelingen en transmissies met drie versnellingen. Zo zijn ook de meeste pro's begonnen!

Waar een KTM verkopen?

Maak geen indruk op je vrienden met een grote crossmotor. Uiteindelijk zul je jezelf alleen maar in gevaar brengen. Naarmate je meer ervaring opdoet, zul je je KTM-speeltje inruilen voor een beter en misschien groter exemplaar. Dat doen alle motorcrossers!

Wil je je motorfiets verkopen en upgraden? Verspil geen tijd aan advertenties plaatsen, maar kom bij ons langs in Twello of contacteer ons. Wij doen aan KTM inkoop en bieden je de beste prijs. Ook voor nieuwe motoren kun je bij ons terecht. Daarnaast hebben we meer dan 25 jaar ervaring in KTM reparatie en KTM onderhoud. 

Geschiedenis van de KTM crossmotor

Het bedrijf KTM Motorcycle werd opgericht in 1934, maar het werd pas echt gevormd in 1981. Johann Trunkenpolz was een ingenieur en de eerste motorfiets, de R100, die Trunkenpolz ontwierp, werd voltooid in 1953. Deze droeg nog niet de naam van het merk, maar het blijft de eerste in de nu beroemde lijn van KTM.

Het bedrijf is vooral bekend om hun ATV's, bromfietsen, fietsen en offroad-racemotoren en crossmotoren. Ze hebben een reputatie opgebouwd voor het bouwen van snelle en wendbare motorfietsen die worden gebruikt om titels te winnen.

Bekijk hier ons aanbod

Ktm motorfiets

Altijd wat moois op voorraad!

Contact opnemen

Beekman Motoren
Vermeersweg 59
7391 JL Twello

06-23414857
info@beekmanmotoren.nl

Openingstijden

Maandag:        09:00 - 17:30

Dinsdag:          09:00 - 17:30

Woensdag:       09:00 - 17:30

Donderdag:      09:00 - 17:30

vrijdag:             09:00 - 17:30

Zaterdag:         09:00 - 16:00 

Zondag:           Gesloten

En blijf op de hoogte!